Inte tillräckligt många hallstabollar hamnade här. Arkivbild: Anders Wiklund/Scanpix.

Hallsta Basket nära nedflyttningskval

"Det är rätt löjligt"
2:39 min

Det krävs nu mycket för att Hallsta Basket skall undvika nedflyttningskval i Basketettan. Detta står klart efter att man förlorat hemma mot Stockholm Eagles med 47-62.

Hallsta Basket kom till spel utan skadade och bäste poängplockaren Robert Norström. Det visade sig också på resultattavlan där Hallsta bara mäktade med 47 poäng.

Annars började hemmalaget bra och gick tidigt fram till en 7-2-ledning. Stockholm Eagles visade dock varför de tillhör toppen och vände snabbt till 13-14 efter den första perioden.

Den andra perioden var jämn, men framförallt poängfattig. Den slutade 4-9 till bortalaget som därmed hade ett sexpoängsöverläge i halvtid.

Hallsta Basket, anförda av planens gigant Mike Aren, gjorde dock ett par kraftiga försök att vända matchen. Men så fort de närmade sig så lade Eagles in en växel till och drog ifrån ytterligare.

Trots Mike Arens 23 poäng, flest på planen, så blev det till slut förlust med siffrorna 47-62.

Med tre omgångar kvar så har Hallsta Basket fortsatt fyra poäng upp till närmaste lag för att undvika nedflyttningskval. Som om det inte vore nog så väntar härnäst de två topplagen Täby och Haga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".