Trots att SOS Alarm i Västerås inte längre får dirigera ambulanser, så får alla behålla jobbet. Arkivbild: SR.

SOS Alarm satsar på Västerås

"Västerås är en väl fungerande central"
1:03 min

Västerås är vinnare när SOS Alarm skär ner på verksamheten. Men samtidigt som 25 jobb försvinner vid larmcentralerna i Uppsala och Eskilstuna, så utökar man verksamheten i Västerås där det till och med kan bli fler jobb.

Det var i en gemensam upphandling i höstas som Gotlands kommun, Västmanland, Sörmland och Uppsala län beslöt sig för att SOS Alarm inte längre ska sköta dirigeringen av ambulanser i länen.

Det har lett till att SOS Alarm måste skära ner, och 25 tjänster vid larmcentralerna i Eskilstuna och Uppsala försvinner nu.

- Det är en stor mängd arbetsupgifter som försvinner och då tvingas vi anpassa verksamheten, i det här fallet dra ner på personal i Eskilstuna och Uppsala, säger Johan Hedensiö som är vd för SOS Alarm.

Men samtidigt som man skär ner där, utökar man verksamheten i Västerås. Alla som jobbar på Västerås larmcentral får behålla jobbet och det kan bli tal om fler arbetstillfällen.

– Västerås är en väl fungerande central som det finns all anledning att bygga vidare på, säger vd Johan Hedensiö. 

Sara-Märta Höglund
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".