Marcus Ivarsson bredvid delar av sitt konstverk "The Garden of Unearthy Delights". Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.

Konst säljs till förmån för flyktingar

Västeråskonstnär auktionerar ut sitt verk
1:32 min

Västeråskonstnären Markus Ivarsson kommer att auktionera ut ett av sina konstverk till förmån för Fristadsfonden. Fristadsfonden är en fond som instiftats av Vänsterpartiet och syftar till att hjälpa flyktingar som fått avslag på sina asylansökningar.

Markus Ivarssons konstverk " The Garden of Unearthly Delights, är fjorton meter långt. Det är ett färgglatt konstverk som består av sju delar, var och en är ungefär två meter lång. De sju delarna auktioneras ut var för sig, och man kan alltså inte ropa in hela verket på en gång.

Fristadsfonden, som kommer att få ta emot pengarna, är en fond som instiftades av Vänsterpartiet 1995. Fonden bidrar med sakkunnig juridisk hjälp till flyktingar som vill ha hjälp att överklaga sina avslag på asylansökningar.

Ordförande i Fristadsfonden är Vänsterpartiets tidigare partiledare Ulla Hoffmann, och hon räknar med att pengarna kommer att komma till användning.

– Det gör att vi kan hjälpa fler människor med att överklaga sina beslut och se till att få sina utredningar. Det säger Ulla Hoffmann.

– Det finns människor bland dem som får avslag som är klart felaktiga, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".