Undersköterska polisanmäld

En undersköterska som stängts av från sin tjänst på Eriksborgs servicehus i Västerås, efter att av sina kolleger ha anmälts till kommunen för att ha använt fysiskt våld och hot mot boende på servicehuset, har nu också polisanmälts.
Enhetschefen på servicehuset lämnade in polisanmälan mot kvinnan i fredags. Missförhållandena på servicehuset anmäldes av kvinnans arbetskamarater redan i november men det dröjde 2,5 månad innan pro Aros anmälde fallet till politikerna, men Tore Morin, direktör på socialanämndernas stab på Västerås kommun, anser att pro Aros som driver det akutella servicehuset har vidtagit de åtgärder som behövs. Äldre- och handikappnämnden i Västerås tar upp fallet i sitt sammanträde nästa tisdag och i mars kommer Västerås stad samla alla enhetschefer för att gå igenom de instruktioner och rutiner som gäller anmälningar enligt Lex Sarah.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".