Blåsbobygge för nytt fotbollsstadion

400 nya lägenheter på Blåsbo i Västerås - det kan bli resultatet av att Västerås stad har ont om pengar till det eventuella byggandet av ett nytt fotbollsstadion.

Det planerade bygget av ett nytt fotbollsstadion i Västerås kommer allt närmare och som P4 Västmanland tidigare berättat ingår byggandet av bostäder på två av Blåsbos fotbollsplaner i projektet.

I augusti kommer stadens tjänstemän att lägga fram en förfrågan till byggföretagen, som i sin tur ska komma med egna förslag om hur området ska se ut.

Sven-Gunnar Dahlquist, direktör för samhällsplaneringen i Västerås, tror att det kommer att röra sig om vad han kallar ”inte så höga flerbostadshus”, men någon detaljerad utformning av hur området ska bebyggas finns ännu inte.

- Det är ju lite grand en fråga om att samspela med de aktörer som kan vara intresserade av att bygga en fotbollsarena och bygga bostäder på Blåsboplanerna, vad de har för önskemål, säger han.

Än så länge är det oklart hur mycket pengar staden får in genom att sälja marken.

- Det är väldigt svårt att säga, men det rör sig om några tiotal miljoner, säger Sven-Gunnar Dahlquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista