Tack för beslut om upprustning

Nu är det äntligen dags att få öppna Pommacflaskorna, för det här är jättefina nyheter! Ett stort tack till länsstyrelse och vägverk, säger kommunalrådet Stig Henriksson i Fagersta i en kommentar till länsstyrelsens beslut igår att satsa 70 miljoner kronor på en total upprustning av riksväg 66 mellan Fagersta och Ramnäs.
Upprustningen ska börja redan i vår och vara klar hösten år 2003. ''Vill man så kan man om några år också göra trafiksäkerhetsåtgärder och göra den till en mötesfri landsväg, alltså sätta upp räcken'', sade länsstyrelsens vägdirektör Astrid Värnild till SR Västmanland igår. Riksväg 66 är en väg som under många år har haft ett eftersatt underhåll och som blivit minst sagt bedrövlig. Vem, av alla som bodde i Västmanland för ett år sedan, minns inte hur självaste landshövdingen Mats Svegfors, då, i februari, gjorde en skakig ambulansfärd och upplevde samma saker som en handfull Fagerstabor får uppleva varje vecka på riksväg 66, men hösten år 2003 är det tänkt att vägen ska vara jämn och fin. Stig Henriksson tror att alla som har åkt den här vägen har väntat år efter år, ''för att underhållet har ju varit eftersatt och nu krävs det alltså rekonstruktionsåtgärder, och det blir inte billigt men det är nödvändigt''. Vid sidan av bättre komfort tror Henriksson att upprustningen av vägen också kommer att innebära ett lyft för både näringslivet och persontransporterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".