Miljövänner gläds åt avverkningsnej

Bengt Jönsson, ordförande i Naturskyddsföreningen i Västerås säger i en kommentar till P4 Västmanland att föreningen är mycket glad över miljödomstolens dom idag. Det blir ingen avverkning av träd på Björnön.

Han tillägger att även om flygplatsen överklagar domen så kommer Naturskyddsföreningen att fortsätta sin kamp, genom att överklaga också den domen.

-Vi hoppas att miljö-överdomstolen inte tar upp fallet, säger han till P4 Västmanland.

Lennart Gladh, till vardags projektledare för Världsnaturfonden i Öst-Europa, är ytterligare en som engagerat sig i frågan om Björnön, fast då som privatperson.

- Jag kan inte säga att jag känner mig glad, det ligger inte på det planet. Det känns som sunt förnuft och rätt sak har segrat, säger Lennart Gladh.

- Nu återstår att se om miljööverdomstolen tar upp ärendet. Och vilket som anses viktigast, flyg i Västerås eller bevara de naturvärden som finns på Björnön.

Fram till 27 juli är det möjligt att överklaga domen till miljö-överdomstolen, som då ska ta ställning om man vill ta upp målet eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista