Kärnkraftsföretag öppnar i Västerås

1:31 min

Ett nytt kärnkraftsbolag håller på att etablera sig i Västerås. Nuvia Nordic AB heter företaget som kommer att syssla med strålskyddstjänster, mekanisk verksamhet och olika typer av ingenjörstjänster med fokus på säkerhet.

Att företaget valde att etablera sig i Västerås, där flera företag i kärnkraftsbranchen opererar, var ingen slump.

– Vi hoppas få agera som underleverantör till Westinghouse och flera branschkollegor med den digniteten. Det säger Nuvias vice VD Tobias Gustafsson.

Just nu är förstås de många frågetecken kring kärnkraftsverken i Japan ett stort diskussionsämne hos alla företag som jobbar i branschen, även hos Nuvia. Men Nuvia tror inte jobben kommer att ta slut.

– Jag ser en ljus framtid. Jag tycker i grund och botten att det här är ett fint och bra sätt att producera elektricitet. Med ett så pass litet avfall och på så ytor producera så mycket kraft, är det alldeles utomordentligt bra. Det säger företagets VD Anders Hallgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista