Fick inte byta registreringsnummer, trots förfalskningar

Förfalskade registreringsskyltar kan för en bilägare med samma registreringsnummer ställa till stora problem, något som ett par från Västerås har fått erfara.

Vid ett flertal tillfällen har någon runt om i länet tjuvtankat bensin och Västeråsparet har både fått brev och blivit uppringda av mackägare som krävt att man ska betala bensinen.

Kontakter med Vägverket för ett år sedan om att få byta registreringsnummer gav inget resultat. Men nu säger Stefan Henningsson på Vägverket i Örebro att all den bevisning som finns i fallet borde underlätta ett byta. Bland annat finns det vittnen till att bilen befunnit sig på annan plats vid tanktillfället.

Västeråsparet kan även visa att man befunnit sig utomlands vid ett tillfälle och det finns även bildbevis på att någon annan person tankat en bil med samma registreringsnummer. Men Stefan Henningsson säger att det är viktigt att samla all bevisning och komma in med en skriftlig inlaga till Vägverket om man vill byta registreringsnummer.

- Det är på grund av skatter och försäkringsfrågor som det är svårt att byta registreringsnummer, säger Stefan Henningsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista