Västerås Stad sväljer kritik mot Power Meet: "Money talks"

Power Meet ses nu som ett rumsrent arrangemang, också av Västerås Stad, menar arrangören Kjell Gustavsson. Och enligt honom handlar det om pengar: ”Money talks...”

Drygt 10 000 amerikanska bilar håller just nu på att invadera Västerås för att delta i norra Europas största bilträff, Power Meet.

Årets upplaga av Power Meet är den 27:e i ordningen.

Bilträffen har gått från att vara utskälld, till att bli en -  visserligen fortfarande utskälld, men - inkomstbringande turistattraktion för Västerås.

Power Meet ses nu som ett rumsrent arrangemang, också av Västerås Stad, menar i alla fall arrangören Kjell Gustavsson.

- Vi som jobbar med det här är realister. Man har ett talesätt i USA som heter: ”Money talks, bullshit walks.” Det här är ju ”money!”

- Sveriges Turistråd gjorde en undersökning som beställdes av Västerås kommun, där man kom fram till att besökarna spenderade minst 25 miljoner kronor här i kommunen.

- Idag är det inte så lätt att dra in turistpengar längre. Man får liksom se det som det är: vartenda hotell är fullt, och det är stockholmspriser på hotellrummen. Campingarna är fulla, och det säljs mat överallt, säger arrangören Kjell Gustavsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista