Politisk tveksamhet inför folkhögskolornas framtid

Folkhögskolornas situation i länet ska utredas. De landstingsdrivna folkhögskolorna i Tärna och Skinnskatteberg vill investera i nya lokaler. Men innan landstinget tar beslut om nya investeringar så vill politikerna i landstingstyrelsen att det ska göras en ordentlig utredning om folkhögskolornas framtid, det säger Denise Bergström, socialdemokratiskt landstingsråd.

Rektorn på Skinnskattebergs folkhögskola, Åke Johansson, välkomnar utredningen och säger till P4 Västmanland att det är viktigt att även landstinget frågar sig vad man vill med skolorna.

På folkhögskolan i Skinnskatteberg vill man utveckla sin konferensdel och för att få fler gäster har man behov av att bygga fler enkelrum, enligt Åke Johansson.

Folkhögskolan i Tärna behöver investera i en ny gymnastiksal.

- Där skulle skolan kunna samarbeta med kommunen, säger Denise Bergström.

Investeringar som eventuellt ska göras kommer att gå på flera miljoner och i november det här året får skolorna besked om det blir en satsning eller inte.

- Då får även skolorna besked om vad som kommer att hända om landstinget väljer att inte investera i nya lokaler, säger Denise Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".