Långa köer till växlingskontoren

Den regniga sommaren har gjort att många väljer att ta en charterresa till solen. Det leder till långa köer både på banker och växlingskontor; men det finns alternativ. 

Resenärer som har behövt växla till annan valuta har fått stå ut med långa köer för att växla i både banker och växlingskontor.

I alla fall har det varit så i Västerås, där köerna ibland har varit långa till Forex växlingskontor på Stora Gatan.

Men det finns alternativ.

Vid större flygplatser som Arlanda, Landvetter och Skurup och vid några färjeterminaler så finns det bankomater med utländsk valuta.

Enligt Ulla Guistgård, chef för SEB X-change på Arlanda, blir kunderna arga om SEB:s bankomater saknar utländsk valuta. Hon har märkt av ett ökat intresse från kunderna att ta ut utländsk valuta i svenska bankomater. 

- På Arlanda kan man få ut både euro, dollar och pund och även danska kronor, säger Ulla Guistgård till P4 Västmanland.

Valutakursen i SEB:s bankomater på Arlanda följer bankens växlingskurs.

- Mer marknadsföring kanske inte skulle skada, säger Ulla Guistgård.

Enligt Ulf Hessner, Nordeas bankomatansvarige, ska Nordea nästa år utöka sin service till kunderna och införa utländsk valuta i sina bankomater vid flygplatser, färjeterminaler och gränsövergångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista