Betala för att säga upp tidningen

Ska du resa bort i sommar? Om du har Svenska Dagblandet eller Dagens Nyheter och tänker säga upp din tidning under semestern kan det vara bra att veta att tidningarna tar betalt för den tjänsten.

Med DN kostar det fem dagar och SvD sju dagar av din prenumeration att säga upp tidningen en period. Det innebär att om du säger upp SvD i en vecka, blir du helt enkelt av med den veckan. Säger du upp den i åtta dagar, förlängs din prenumeration med en dag och så vidare.

Många har inte läst igenom det finstilta när de skaffar sig en prenumeration och känner inte till det här. Om man går in på tidningarnas hemsidor och skriver in ett uppehåll, märker man först senare att man har betalat för det. Många prenumeranter som känner sig lurade ringer också till SvD:s kundtjänst när de upptäcker detta.

- Ja, det är ofta så det går till eftersom de inte har satt sig in i vad som gäller vid prenumeration. Då får vi förklara att vi har valt att ta ut kostnaden på det här sättet, säger Lars Tengquist på Svenska Dagbladets kundtjänst.

Att andra tidningar inte tar ut en sådan kostnad, förklarar han med att det skiljer i pris mellan olika tidningar och att man jobbar på olika marknader.

- Man har olika sätt att se på saker och ting och vi har valt att se det på det här sättet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista