Thomas Morén, ordförande i Irsta HF, hoppas på en sammanslagning med IVH Västerås. Foto: Terje Lund/SR Västmanland
Handboll

Irsta HF vill gå ihop med IVH

"Det är för handbollens skull"
1:31 min

Handbollsföreningarna Irsta HF och IVH Västerås kommer allt närmare en sammanslagning. På ett extra årsmöte röstade Irstas medlemmar för en sammanslagning.

– Vi ser i dag att vi inte har de egna ekonomiska muskerna för att både bedriva en satsning på ungdomsverksamheten och på elitverksamheten, säger Thomas Morén.

Han medger att flera klubbar ökar möjligheterna för ungdomar att få hålla på med idrott och han tror att både Irsta och IVH skulle vilja ha de ekonomiska möjligheterna på egen hand.

– Men när vi inte har det försöker vi ändå hitta lösningar för att så många ungdomar som möjligt ska kunna få en bra handbollsfostran och samhällelig fostran i vår förening, säger Thomas Morén.

Irsta och IVH har tidigare haft ett samarbete på elitnivå. Satsningen höll inte och frågan är om det skulle kunna hända igen.

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror att förutsättningarna är bättre den här gången. Dels har vi haft en dialog med våra medlemmar och jag tror också att vi har en mer realistisk syn på vad vi faktiskt kan nå med ett samarbete. Det är inte bara att komma tillbaks till eliten, säger Thomas Morén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".