Västerås

Handbollsföreningar kan slås ihop

Klubbarna har samarbetat tidigare
1:37 min

Handbollsföreningarna Irsta HF och IVH Västerås har tagit ett steg närmare en sammanslagning. Irsta HF beslutade i förrgår att klubben ska arbeta för ett samgående med IVH. Och i går sa även IVH Västerås ja till en fusion.

Men klubbarna har samarbetat tidigare, och sedan gått skilda vägar.

Men nu är det annorlunda, säger Bo Eirud som är vice ordförande i IVH Elit och ordförande i IVH ungdom.

– Det är lite skillnad, i den sammanslagningen som då skedde var det en elitförening med en styrelse och så var det två ungdomsföreningar med varsin styrelse, och det är klart att så småningom växte det fram lite olika viljor i de här föreningarna som höll ihop det hela. Nu i och med den här fusionen blir det en styrelse förhoppningsvis för både ungdom och elit, säger Bo Eirud.

Hur har ni tänkt att lägga upp det här?

– Det blir alltså en förening och ett antal kommittéer under styrelsen och så blir det en styrelse för ungdomsföreningen eftersom vi kommer att ha ett organisationsnummer kvar för det.

När blir det här verklighet?

– Vi måste senast i morgon, tror jag, anmäla lag för seriespel till handbollförbundet och vi har vårt första möte med delar ur de här tre gamla styrelserna i morgon, säger Bo Eirud.

Känns det som att det går att göra det här på ett bra sätt, eller känns det som att ni måste forcera det?

– Att det känns forcerat har ju att göra med det här datumet handbollförbundet måste ha in anmälningar till seriespel i de högre serierna. Ungdomsverksamheterna får ju närma sig varandra över den kommande säsongen, det är inget som man nu hastigt går in i och slår ihop lag och träningsgrupper, utan det får verka fram under den säsong som kommer, det är ingen panik med det.

Något framtida namn på klubben är inte klart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".