Ingen rånarliga i farten enligt polisen

Det är en ren slump att 6 rån och 1 rånförsök inträffade under en och samma helg i Västerås, detta enligt polisen som undersökt alla händelserna idag.

Enligt kommisarie Rolf Nilsson finns det inga gemensamma nämnare som pekar på att det skulle varit en liga som slog till i Västerås i helgen.

- Med det underlag vi har så finns det inte i de här sex fallen att det skulle vara sex samma gärningsmän, säger kommissarie Rolf Nilsson.

Signalementen på rånarna är så spridda att Rolf Nilsson polisen inte tror att det är någon rånarliga som slagit till i Västerås under helgen. Han menar istället att det är en ren tillfällighet att hela sex rån och ett rånförsök inträffade så nära inpå varandra.

Men några gemensamma nämnare finns det. Alla utom ett av rånen ägde rum i stadsdelarna Bäckby och Råby. Och att de flesta av offren var på väg hem från krogen när de rånades.

Så Rolf Nilsson menar att det är bättre att åka taxi istället för att ensam gå hem från krogen på natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".