Äldreboende i Hallstahammar anmäls igen - den här gången av patient

En före detta patient har anmält rehab-avdelningen på äldreboendet Ädelstenen i Hallstahammar. Tidigare har en före detta anställd anmält avdelningen för missförhållanden. Personalen anklagas bland annat för att inte hjälpa patienterna när de larmar.

Förra veckan rapporterade P4 Västmanland att rehabiliterings-avdelningen på äldreboendet Ädelstenen i Hallstahammar anmälts till länsstyrelsen för missförhållanden.

Anmälaren - en före detta anställd - hävdar att vården på avdelningen har stora brister; bland annat att patienter fått ligga nedkissade, och att personalen struntar i att patienter ringer på klockan.

Nu instämmer en före detta patient, Eeva-Liisa Hirvonen, i kritiken. Hon har lämnat in en egen anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Eeva-Liisa Hirvonen vistades på Ädelstenens rehab-avdelning två veckor förra sommaren.

Hon säger till P4 Västmanland att hon fick vänta 20-25 minuter när hon larmade för att få hjälp av personalen, och att hon upplevde det som om att personalen blev arg för att hon - på grund av medicinering - måste kissa ofta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista