Hallstahammar

Skatteskuld för TPC

Företaget TPC Components i Hallstahammar har skatteskulder på närmare fem miljoner kronor. Skatten skulle ha betalats redan i januari men är alltså fortfarande obetald.

Företaget TPC Components som är ett precisionsgjuteri har alltså problem med ekonomin.

Problemen går tillbaka till 2009 och Finanskrisen. Företaget fick då som många andra, utav regeringen, uppskov att betala bland annat de sociala avgifterna, för de anställda. Uppskovet blev 1 år, som blev till 2 år och när nu avgifterna och skatterna ska betalas har inte företaget TPC dessa pengar.

P4 Västmanland har pratat med ekonomichefen på TPC men hon vill inte vara med på en bandad intervju, inte heller deras VD Mark Irwin har varit anträffbar för en intervju.

Problemen nu är att företaget har haft svårt att riktigt komma igen efter Finanskrisen. De var tvungna att säga drygt 100 personer och med deras nuvarande personalstyrka hinner de knappt med deras fulla orderböcker.

Företaget har alltså mycket att göra men fortfarande saknas resurser att betala de uppskjutna avgifterna.

Ekonomichefen säger dock till P4 Västmanland att innan juni så ska Kronofogden få sina fem miljoner kronor.

Sköter företaget sina betalningar framöver kommer de klara sig undan en anmärkning hos kronofogden, något som är viktigt ifall man vill låna pengar till exempel. Minst två år måste sköta sina skatteinbetalningar annars är anmärkningen där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".