Fler studenter väljer Mälardalens Högskola

I dagarna får de som sökt kurser och utbildningar på högskolan sina antagningsbesked. En sammanställning från Verket för högskoleservice visar att Mälardalens Högskola i Västerås och Eskilstuna har tagit igen förra årets stora förlust av studenter.

För två år sedan var det ca 15 000 sökande till Mälardalens Högskola, men förra året sjönk antalet sökande kraftigt till ca 13 000. I år har man tagit igen förlusten och har åter 15 000 sökande till utbildningsplatserna. En anledning till ökningen är att man startat en ny utbildning, sjukgymnastprogrammet, som blivit väldigt populärt. Som tidigare år har också beteendevetenskapliga utbildningar många sökande. Tekniska och naturvetenskapliga utbildningar har fortfarande få sökande, bland annat har informatikprogrammet fått ställas in i Eskilstuna.

- Vi måste hela tiden se över utbudet av kurser. Nästan varje år ger vi nya utbildningar eller gör om gamla. Samtidigt kan vi inte bara anpassa oss till vad folk vill läsa, det måste finnas naturvetenskap också, säger Mikael Lindberg, studievägledare på Mälardalens Högskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista