Västerås flygplats kan bli utan statligt stöd

I ett förslag som skickats ut på remiss vill Näringsdepartementet ta bort driftsbidraget till flygplatser med fler än 100 000 passagerare per år. Västerås har ca 190 000 passagerare per år och kan, om förslaget blir verklighet, bli utan statligt stöd.

- Det tycker vi är väldigt tråkigt, speciellt med tanke på alla motgångar vi haft den sista månaden, säger ställförträdande flygplatschef Ann Charlotte Knaus till P4 Västmanland.

För Västerås flygplats handlar det om 1,2 miljoner kronor i bidrag och med tanke på flygplatsens dåliga ekonomi är det allvarligt. Ägarna Västerås stad och Luftfatsverket har gått in med ekonomiskt stöd till 2006. Prognosen för i år är ett underskott på 16 miljoner.

- Vi har ju fått till 2006 från Västerås stad att vi måste få ett bättre resultat och sedan har vi Björnöfrågan. Om inte överklagan går igenom måste vi stänga flygplatsen i mars 2005, säger Ann Charlotte Knaus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista