Del av SMT Tricept sålt - 30 anställda får vara kvar

Nu verkar turerna kring industrikoncernen SMT Tricept i Västerås delvis vara över.

Idag blev det klart att ena delen, Sweturn, köps av Dag Jacobsson som driver Varbergsföretaget Storebro Machine Tools. Sweturn är den fungerande delen av företaget och tillverkar stensvarvar, berättar Dan Jacobsson för P4 Västmanland. Det är samma verksamhet som hans tidigare företag men betydligt större.

SMT Tricept begärdes i konkurs i juni. I början av juli hade man en köpare till Sweturn, som drog sig ur i sista stund.

SMT Tricept hade 71 anställda och vid Sweturn fanns 39 av dessa som nu alltså berörs och några av de anställda har också gått in som delägare, berättar Dag Jacobsson.

Det som händer nu är att man börjar förhandla med de anställda, och troligtvis får 25-30 personer vara kvar på företaget.

- Verksamheten har tagit stryk så vi får börja i mindre skala än tidigare. Jag går in som tillförordnad vd till vidare och ska fungera som ett stöd. Annars är det inga större organisatoriska förändringar på gång, säger Dan Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista