1 av 2
Scenbild från Hammarteaterns produktion "Limpan" (Foto: Kristina Moberg)
2 av 2
Sören Ivemyr som Sture Charles Lindberg alias "Limpan"

Hammarteatern: "Ett bevis på att det vi håller på med är bra!"

Hammarteatern i Hallstahammar har valts ut att representera Sverige på en stor internationell teaterfestival i Estland med sin produktion ”Limpan”.

- Det är ju något slags bevis på att det man håller på med är bra, säger Hammarteaterns regissör Kaj Svednell, som menar att alla som arbetar på teatern - både barn och vuxna - kan känna sig stolta.

Hammarteaterns produktion ”Limpan” har blivit uttagen att representera Sverige på NEATA-teaterfestivalen i Viljandi i Estland den 3-7 augusti.

- Till festivalen kommer representanter för den främsta amatörteatern från de baltiska länderna och Norden, inklusive Island och Färöarna, säger Hammarteaterns regissör Kaj Svednell.

- I år kommer också en grupp från Belgien.

Kaj Svednell menar att det är kontakterna med de andra länderna och deras organisationer som är det viktigaste med att åka på festival. 

- Man ser vad de gör, vad som är på gång.

Pjäsen ”Limpan” bygger på en bok av Allan Edwall, och inramas av sånger ur hans produktion.

Handlingen beskriver alkoholisten ”Limpan” - Sture Charles Lindberg - och hans vedermödor och vilja att komma tillbaka.

-  Den är drastisk i sin humor. Det är ju det här ”Allan Edwallska” vemodet som drar igenom alltihop, egentligen, säger Kaj Svednell till P4 Västmanland. 

Rollen som Limpan görs av Sören Ivemyr, Håkan Helgesson spelar dragspel och Mats Arnell kontrabas. Kaj Svednell står alltså för regin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista