Ny stor stad i Västmanland

Frågan om en sammanslagning av Köping, Arboga och Kungsörs kommuner har åter blivit aktuell.

I november ville folkpartiet i Köping starta en diskussion om en sammanslagning, men kommunalråden i de tre kommunerna var emot idén.

Nu har kommun och bostadsministern Lars-Erik Lövdén sagt att han tycker att det är en bra idé att slå ihop mindre kommuner och det kan sätta fart på diskussionen i KAK-området, tror folkpartisten Lennart Eriksson i Köping-

- Det kanske behövs ett sådant uttalande för att man ska få till en förutsättningslös undersökning som man tar på allvar, säger Lennart Eriksson, folkpartiet i Köping. 

Kommun och bostadsministern säger att sammanslagningar kan ge ekonomiska fördelar och göra att små kommuner kan ge bättre service. 

Lennart Eriksson säger att de tre mindre kommunerna hamnar lite i kläm mellan Eskilstuna, Örebro och Västerås. Han tror att ministerns uttalande gör att man nu kan få till en ordentlig utredning av vad en sammanslagning av KAK kan leda till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista