Björn Nordén

Stort behov av ingenjörer i Västerås

"Det handlar om att göra speedintervjuer"
5:39 min

Tusen ingenjörer behövs på ett bräde, på ABB och på Bombardier. På lördag ska de två företagen tillsammans med "Jobba i Västerås" anordna en dag för att informera om företagen.

Jobba i Västerås är en förening där stadens viktigaste arbetsgivare finns med. De ska kunna förse de här arbetsgivarna med "strategisk och långsiktig kompetensplanering", som det heter.

På lördag ska ABB, Bombardier och Jobba i Västerås tillsammans visa vilka möjligheter som finns till jobb.

– Det handlar då om att göra speedintervjuer, man får presentation av företagen, man får presentation av Västerås och man får chans att prata med rekryterare, och där hoppas vi komma ganska långt fram i processerna så att vi ganska snart ser att det här är en succé, vi kan gå vidare och ganska snabbt anställa människor, säger projektledaren Björn Nordén.

– Det är ju att ta de här rekryteringsprocesserna, som ju normalt sätt kan vara ganska långrandiga, och att ta de ett snäpp vidare på en gång och komma till skott lite snabbare, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".