SAS offentliggör avgifter

Flygbolaget SAS offentliggjorde igår delar av sitt kontrakt med Västerås flygplats för att sätta press på Västerås flygplats att offentliggöra sitt avtal med flygbolaget Ryanair.
SAS betalar till exempel 123 kr per avgående passagerar och enligt tidigare uppgifter till SVT:s Tvärsnytt har Ryanair krävt att bara få betala ungefär en tiondel av detta, men flygplatsledningen hänvisar fortsatt till affärssekretessen för att inte avslöja avtalet. Flygplatsledningen har dock medgivit att Ryanair får ett marknadsföringsstöd men dess ordförande, Jan Hammer, har sagt att ett sådant ges också till andra bolag som etablerar sig i Västerås. SAS offentliggjorde igår också att det betalar en landingningsavgift till Västerås flygplats på 3.000 kr per flygplan. Enligt tidigare uppgifter till Tvärsnytt ska Ryanair också ha krävt rabatt på landningsavgiften.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".