De rockar loss i skolan

"Vi fick spela i en populär tv-sändning"
1:23 min

Fem elever på Skallbergsskolan i Västerås, som spelar i bandet "Hama och kompani" kom nyligen tillbaka efter en nio dagar lång resa till Portugal och Spanien. De ingår i School of Rock som är ett koncept där barnen får spela i band på skoltid.

Under resan spelade de två konserter tillsammans med ungdomar från andra länder. Men projektet handlar inte bara om musik.

– Vi fick bo hos familjer och lära oss om deras kultur och dagliga vanor. Det var en del av projektet att lära sig om kulturen i landet, säger Philip Sunnerfelt, som spelar trummor.

Bandet spelade först på en välbesökt konsert i Spanien och därefter fortsatte turnén till Portugal, där de spelade i ett tv-program.

– Det var en blandning av talkshow och uppvisning av något slag, säger Philip Sunnerfelt.

Både Philip Sunnerfelt och gitarristen Emmy Holmström tyckte att resan varit lärorik. Bland annat fick eleverna se att folk inte lever likadant överallt.

– Man kan tro barn från andra länder är väldigt svåra att umgås med, men det var jätteenkelt. Man får använda kroppsspråket, det har jag lärt mig, säger Emmy Holmström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".