Dåligt sommarväder drabbar Tärnabadet hårt

Det dåliga sommarvädret har drabbat Tärnabadet utanför Sala, som hade behövt en bra säsong i sommar - i flera år har man nämligen kämpat för att få ekonomin att gå ihop.

- Ekonomiskt sett får vi ju avvakta de dagar vi har kvar på säsongen, men det är inga roliga siffror så här långt, säger Ingalill Trollnäs, medlem i Bygdeföreningen Tärnan som driver badet.

Tärnabadet skulle ha hållits öppet till den 22 augusti, men nu kommer man att hålla öppet längre om vädret slår om; detta för att på så sätt få in mer pengar.

Tidigare har man haft EU-bidrag som varit till stor hjälp, men det har ersatts av ett mindre utvecklingsbidrag.

Sala kommun äger badet och står för en del av driften, men annars är det inträden, kiosken och sponsorer som står för ekonomin.

Badet har också 25 sommarjobbare. Det är lika många som förra året, men i år har man fått göra arbetsperioderna kortare för att få råd.

- Det är otroligt stimulerande att kunna ge bygdens ungdomar ett jobb. För många är det också det första sommarjobbet.

- Vi hoppas verkligen att vi på något sätt ska kunna fortsätta även med det till nästa år, säger Inglill Trollnäs till P4 Västmanland.

Ingalill Trollnäs hoppas nu på ett bra slut på säsongen, och sedan återstår att se om det blir en fortsättning nästa år:

- Det får styrelsen i bygdeföreningen ta ställning till när säsongen har avslutats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista