Arboga

Besvikelse över sommarstängt bad

1:34 min

Ekbacksbadets utomhusbassänger kommer att hålla stängt hela sommaren. Badet är i för dåligt skick för att användas.

– Det är åldersslitage, säger Mikael Peterson som är chef på fritidskontoret i Arboga.

Peterson säger vidare att de arbetat med frågan under en längre tid och när det efter vintern upptäcktes att utomhusbassängerna var i ännu sämre skick än man befarat så var man tvungna att ta beslutet att inte öppna badet inför den här sommaren.

– En hel del reparationer och renoveringar kommer att krävas.

På frågan om det inte var klantigt att komma med besked så här sent svarar han:

– Enligt mitt sätt att se det har vi gjort vad vi har kunnat.

Mikael Peterson tycker det är väldigt tråkigt. Allt handlar om pengar, säger han. Han kan inte ens lova att badet öppnar nästa sommar. Det är upp till politikerna, för resurser måste skjutas till för att en renovering av badet kan påbörjas.

– Själv hoppas jag att badet kommer att renoveras i framtiden, att politikerna tar ett sådant beslut. Men det är en svår fråga för dem också, säger Peterson.

Inomhusbassängen kommer dock att vara öppen på Ekbacksbadet och besökare ska kunna använda trädäcket och delar av gräsmattan att sola på. Men det är en klen tröst. Arboga med omnejd finns nu många besvikna ungdomar. 19-årige Emelie Witzell är en av dem:

– Jag blev väldigt besviken när jag hörde nyheten idag. Det finns nämligen inte så mycket annat att göra här i Arboga på somrarna.

Hon poängterar Ekbacksbadets popularitet. Badet är stället hon och hennes kompisar är på när vädret är fint.

– Alla är där, ungdomar, barnfamiljer, ja alla.

Något alternativ finns egentligen inte. Det finns förvisso ett par fina badplatser vid sjöar - Högsjön och Hällarna - men dit är det mellan en och två mil och inga bussförbindelser finns.