Fotboll

Hammarby vann över Västerås

2:46 min

Hammarby tog sin tredje raka hemmaseger på Söderstadion efter 3-1 mot nykomlingen Västerås. Lite nerv blev det efter en reducering från VSK, men Hammarby kunde avgöra på stopptid.

Västerås SK inledde bra på Söderstadion mot ett Hammarby som hade tagit full pott på hemmaplan.

Via omställningar kunde VSK ha tagit ledningen under de första minuterna.

Men istället så tog Hammarby över spelet och dominerade bollinnehavet.

VSK:s skadebekymmer på målvaktssidan gjorde att Oscar Wahölström som la av efter förra säsongen gjorde comeback och visade direkt att takterna fanns kvar.

Räddningen på Paulinhos nick var av hög kvalitet och trots det kraftiga spelövertaget så var det Hammarby enda riktiga farliga målchans i den första halvleken som slutade mållös.

Målet kom i stället från brassen i inledningen av den andra halvleken efter en hörna som han först stötte i stolpen och sen på returen kunde trycka in.

När dessutom 2-0 sköts in av Maic Sema kändes matchen helt avgjord.

Men VSK försökte flytta upp och då ett inlägg från Tobias Holmgren nickades in av Christoffer Nilsson så blev det en aning nerv med tio minuter kvar att spela.

Närmast en kvittering var det då inhoppande Temesgen Berhane fick en boll på djupet och han endera föll eller fälldes i straffområdet. VSK ropade på straff men domaren vinkade avvärjande.

I slutminuterna så kontrollerade Hammarby matchen och tillät aldrig Västerås att få tag på bollen utan ett mer rutinerat Hammarby spelade av matchen och avgjorde på straff med matchens sista spark av Andreas Dahl.