"Mälaren Runt" för 113:e gången

I morgon går starten för årets upplaga av Mälaren Runt - cykel-loppet som är 33 mil långt, och som för första gången kördes redan år 1892. Loppet är äldre än både Tour de France och Giro d’Italia...

Bo Lövstrand, kanslichef för Mälaren Runt, har fullt upp just nu; kansliet flyttar från Västerås till Järfälla, norr om Stockholm.

Start och mål är i Järfälla. Därifrån ska cyklisterna trampa via bland annat Södertälje och Eskilstuna för att sedan ta sig in i Västmanland.

Första anhalten i länet är Köping.

- I Köping är det torget vi har depå på. Sedan åker vi genom Herrskogen och Strömsholm till Västerås, där vi har depå på Lögarängen.

- Vi planerar att eliten kommer vara där mellan kl elva och tolv på dagen. Sedan kommer det motionärer under hela eftermiddagen, säger Bo Lövstrand.

Det första Mälaren Runt gick 1892 och då var det 9 cyklister som ställde upp. I år räknar Bo Lövstrand med uppemot 400 deltagare, varav lite mer än hälften trampar hela sträckan på 33 mil. Resten kör en kortare väg på 22 mil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista