Kulturvecka med kubb i Heby

Idag börjar Kulturveckan i Heby kommun. Veckan inleds med Kommunala Mästerskap i kubb, och innehåller ett fullspäckat program.

Idag börjar Kulturveckan i Heby kommun, som pågår till söndagen den 8 augusti.

Bakom arrangemanget ligger Heby Kulturråd, som är ett nätverk av hembygsföreningar och andra från hela kommunen.

Kulturrådet har satt ihop ett fullspäckat program.

- Vi börjar veckan med Kommunala Mästerskap i kubb, som Huddunge hembygdsförening anordnar. På söndagen den första augusti är det Hembygsgårdarnas dag, så vi har lagt veckan så att det passar in i föreningarnas program, berättar kultursekreteraren Lena Karlström, samordnare för Kulturrådet i Heby kommun. 

- Hela veckan händer det olika saker, och sedan avslutas allt med ett Bishop Hill-spel uppe i Tärnsjö.

Kulturveckan har sin upprinnelse i att Heby var värd för en länsmuseumvecka år 2002, då Länsmuséet skulle visa upp sin verksamhet.

I kommunen fanns redan ett väl fungerande nätverk i Kulturrådet, som då förstärkte Länsmuséets evenemang med egna aktiviteter.

Året efter arrangerade man så en egen vecka med kulturevenemang, och i år har det gått av bara farten.

- Vi på kommunen hade en större roll som samordnare tidigare, men i år sköter de olika föreningarna sina evenemang själva och vi sammanställer alltihop till ett program, säger Lena Karlström till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista