Kommunhus i dag, men kanske inte i framtiden. Foto: Camilla Olsson/SR Västmanland
Sala

Kommunen vill in på sjukhuset

"Vi är väldigt spridda med våra verksamheter"
1:24 min

Sala kommun riktar in sig på lasarettsområdet i Sala. De vill, tillsammans med landstinget, utveckla området och eventuellt flytta kommunal förvaltning dit.

Lasarettsområdet ligger ett stenkast från Sala centrum och där finns det stora lokalytor som inte landstinget använder längre.

Redan nu arbetar majoriteten för ett kulturhus på området och nu kanske också den kommunala verksamheten där ökar.

– Det är för tidigt att säga, men viss verksamhet kommer säkert att kunna inrymmas i lasarettet, säger Per-Olov Rapp, socialdemokratiskt kommunalråd i Sala.

Han säger att man sneglat på Fagersta, där den kommunala verksamheten samlats i ett hus.

– Är det möjligt att göra i Sala så vore det bra, eftersom vi är väldigt spridda i dag med våra verksamheter ute på stan, säger han.

Även om man skulle kunna samla en hel del av den kommunala verksamheten på lasarettsområdet är tanken inte att helt flytta från det nuvarande kommunhuset, menar Per-Olov Rapp.

– Det vore synd att tömma rådhuset fullt ut, på något sätt måste det finnas kvar som en verksamhet för Sala kommun, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".