Ingen oro på Västerås flygplats

Trots att tiden snart är inne när Västerås flygplats måste ha uppfyllt Luftfartsinspektionens flygsäkerhetskrav och röjt undan hindren i flygplanens färdväg på Björnön, verkar varken flygplatschefen Mikael Nilsson eller flygplatsens styrelseordförande Jan Hammer särskilt oroade.
I går kom dessutom beskedet att länsstyrelsen vill ha kompletteringar av den miljökonsekvensbeskrivning som ska ligga till grund för länsstyrelsens beslut om eventuell skogsavverkning på Björnön. Ett beslut som troligtvis tas andra veckan i mars. Jan Hammer säger till P4 Västmanland att han fortfarande har förhoppningar om att tidsplanen kommer att hålla. Senast den sista april måste flygplatsen ha kommit en bra bit på väg med att uppnå hinderfrihet i flygvägen. Redan under nästa vecka tror Hammer att flygplatsen ska ha gjort de kompletteringar i miljökonsekvensbeskrivningen som länsstyrelsen efterlyser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".