Prejades av vägen efter biljakt på E18

Efter en jakt på ungefär två mil på E 18 fick polisen stopp på en 21-åring mellan Hallstahammar och Köping på fredagen genom att preja honom av vägen.

Det var polisen i Uppsala som slog larm till polisen i Västmanland sedan 21-åringen smitit från en bensinräkning i Hummelsta.

Polisen i Västmanland försökte stoppa bilen när den kom åkande på E18 i Västerås, men föraren vägrade stanna utan tryckte istället gasen i botten.

Polisen tog upp jakten på bilföraren, som flera gånger svängde av och på E 18. Vid avfarten mot Munktorp, mellan Hallstahammar och Köping, svängde föraren åter av från E 18 och då prejade polisen honom av vägen.

Ingen skadades vid biljakten men både polisbilen och den bil som jagades, fick bärgas från platsen. Under biljakten körde 21-åringen in i minst en annan bil, som fick plåtskador. Vittnen uppmärksammade dessutom att registreringsskyltarna var anmälda som stulna.

Bilföraren är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, märkesförfalskning samt tillgrepp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista