Studenter hjälper företag med design

1:32 min

Idag är det invigning av sommardesignkontoret i Fagersta/Norberg. Tanken är att studenter från högskolor och universitet ska hjälpa lokala företag i Fagersta och Norberg med hur de kan använda sig av design.

– De (studenterna) har tre olika uppdrag i år som handlar om bland annat inredningsarkitektur och arkitektur, berättar Cecilia Österholm, projektledare för sommardesignkontoret.

– Man ska jobba med företag och titta lite på varumärken och helhetssyn på företag för att bättre kunna bemöta kunder och skapa en tydlig identitet i sina företag, säger hon.

Sommardesignkontoret finns på tre orter i Sverige och det är inte lätt att bli antagen, i hela landet har det varit över 300 sökande. På sommardesignkontoret i Fagersta/Norberg finns sex studenter som läser olika utbildningar, såsom industridesign, arkitektur, inredningsarkitektur, kommunikation och grafisk design.

Cecilia Österholm tror att det kan vara betydelsefullt för företagarna med hjälpen från studenterna.

– Studenterna brukar vara en riktig energikick för företagen och företagen lär sig en hel del om hur de kan använda design i sina företag på ett sätt som många kanske inte gör idag, säger Cecilia Österholm.