Lyckad lärlingsutbildning i norra länet

Nu i augusti börjar en ny lärlingsutbildning som riktar sig till ungdomar i Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg. Enligt utbildningsföretagets tidigare erfarenheter, får de flesta jobb efter avslutad praktik.

- Våra tidigare erfarenheter av lärlingsutbildningar visar att nio av tio får jobb och det är väldigt hög träffsäkerhet. Företagen ställer inte upp bara som en god gärning utan det finns behov av ungdomarna. Och sedan får man ju referenser också som man kan söka andra jobb med, säger Hans Hedman som är ansvarig för utbildningen.

Yrkesakademin är ett privat utbildningsföretag som drivit lärlingsutbildningar i flera år. Nu har man fått i uppdrag från Länsarbetsnämnden i Västmanland att starta en utbildning i Fagersta.

Utbildningen består av både teori och praktik, men den största delen är förstås praktiken ute på ett företag. Yrkesakademin har nu hört av sig till företag i Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg för att få lärlingsplatser.

Ungefär 10 personer kommer att kunna gå utbildningen och man riktar sig främst till ungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista