Köping känns otryggt på kvällen

”Trygghet och trivsel i Köping” är ett är ett projekt som pågår i Köping. Sedan i slutet av maj har man, en eller flera dagar i veckan, funnits på Hökartorget för att ta emot invånarnas synpunkter på vad som bör förändras i kommunen.

Projektet är ett samarbete mellan kommunen, svenska kyrkan i Köping, polisen och centrumföreningen.

- Köping bör satsa mer på polisbevakning på kvällarna, så äldre personer kan gå ut utan att vara rädda, säger Leif Wall.

- Det som bekymrat mig är att det har varit mycket busåkning med mopeder ute på gator och cykelvägar. Plus att det har varit överfall och rån, menar Barbro Holmqvist.

Det har kommit in över 300 synpunkter om problemen och vad som ska förbättras på orten. De vanligaste ämnena är våld, droger och trafikfrågor.

Enligt Kommunstyrelsens vice ordförande, Conny Wennermo har projektet gått över förväntan och fått god respons bland invånarna.

Augusti ut kommer man fortsätta stå på Hökartorget och samla in åsikter. Efter det ska synpunkterna sammanfattas.

- Sedan ska vi utvärdera den här kampanjen och se om det är någonting vi ska fortsätta med nästa år, eller om det var en engångsföreteelse, säger Conny Wennermo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista