Inte självklart med allsvenskt spel för Västanfors

Det handlar både om ekonomi och om spelarnas inställning, när Västanfors IF ska besluta sig för om klubben ska anta erbjudandet om allsvenskt spel eller ej, enligt tränaren Sören Boström. Och själv är han lite kluven...

Uppsalalaget Vindhemspojkarna har tackat nej till spel i den högsta serien. Anledningen är att ett stort antal spelare tycker att spel i allsvenskan tar för mycket tid i anspråk.

Budet gick därför till fagerstalaget Västanfors IF, som kom tvåa i kvalserien till allsvenskan.

För att det ska bli aktuellt med att tacka ja till erbjudandet om att spela i allsvenskan måste Västanfors IF ha in ytterligare cirka 500 000 kronor, enligt Sören Boström.

Han tror inte att det är omöjligt, och hoppas på pengar både från fagerstaföretagen och från Fagersta kommun.

Det hänger också mycket på spelarnas inställning - om de är beredda att satsa mer tid och ansträngningar, bland annat blir det fråga om att lägga mer tid på resor.

Sören Boström själv har redan allsvenska bandymeriter, bland annat fem SM-guld som tränare i VSK, och han är lite kluven till att nu ta steget upp i allsvenskan med Västanfors.

- Man har ju hållit på några år, så man har ju sagt ifrån att man tycker det tar för mycket tid. Man känner inte den där rätta hungern som man gjorde för några år sedan, säger Sören Boström till P4 Västmanland.

- Men den kanske kommer tillbaks!

Bandyförbundet vill ha svar från Västanfors senast den 23 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".