Kommunalråd stöder "folklig revolt" mot landstinget

I norra Västmanland pågår ett folkligt uppror mot Landstinget Västmanland i det tysta - hundra västmanlänningar per månad söker vård på akuten i Avesta. ”I det här fallet så är det alltid rätt att göra uppror”, säger Norbergs kommunalråd Kent Persson.

Som P4 Västmanland tidigare rapporterat så söker sig allt fler västmanlänningar över länsgränsen till Dalarna för att söka vård på akuten vid Avesta lasarett.

Det handlar om närmare 100 västmanländska patienter i månaden, och de flesta av dem kommer från Fagersta och Norberg.

Vänsterpartisten Kent Persson, kommunalråd i Norberg, ser det som en folklig revolt mot Landstinget Västmanland:

- Ja, det är ju ett folkligt uppror i det tysta. Jag tror att landstingsledningen måste verkligen fundera över den här situationen, och förstå att om man vill ha ett förtroende kvar så måste man nog försöka hitta ett samarbete med Dalarna som är acceptabelt utifrån norra länets befolkning.

Kent Persson är inte förvånad över ”folkets tysta uppror”, som han tror beror på att Landstinget Västmanland inte har lyssnat på befolkningens önskemål när man har sagt nej till ett samarbete med Landstinget Dalarna.

- Om folk inte upplever att man får det man tycker sig har rätt att få, då tar man saken i egna händer, vilket man har gjort.

- Och det här fallet är det alltid rätt att göra uppror tycker jag, säger Kent Persson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista