Nattis-föräldrar besvikna

Föräldrar till de nära tio barn som går på nattis i Hallstahammar känner sig svikna av kommunen. Den sista juni i år läggs ju den nattliga barnomsorgen i kommunen ner, och därefter - trodde föräldrarna - skulle kommunen se till att ingen av dem skulle behöva säga upp sig för att klara barnpassningen nattetid, men nu har det kommit ett brev från kommunen och där talas det ingenting om detta, och nu befarar två av föräldrarna, Pirjo Koivurova och Anna Lena Eriksson, att de måste säga upp sig från sina arbeten.
Pirjo Koivurova har tre barn i åldrarna sex till tio år. Hon jobbar som vårdare på gruppbostad i Hallstahammar, för det mesta kvälls- och nattskift, och säger att det inte finns någon möjlighet för henne än att säga upp sig för att klara barnpassningen eftersom det inte finns någon som vill ta hennes kvälls-, natt- och helgpass. Hallstahammars kommunfullmäktige fattade beslutet att lägga ner nattis den sista juni, i december förra året, men flera av föräldrarna har ändå haft uppfattningen att kommunen ska försöka hjälpa till med nån lösning på barnomsorgen, men av ett brev från kommunen förra veckan framgår det att kommunen kan tänka sig att vara bollplank till föräldrarna och där upphör kommunens engagemang. ''Det har hela tiden talats om att de ska ta upp varje enskilt fall, och det har vi hört från flera håll'', säger Anna Lena Eriksson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista