Svegfors blir serveringshjälp?

Nu dras landshövding Mats Svegfors in i striden om kafét på Skantzen-området i Hallstahammar. Hembygdsföreningen vill ha hans hjälp med att bevara serveringen.

Kampen för serveringen på Skantzen-området i Hallstahammar går vidare.

Nu vänder sig Svedvi Bergs Hembygdsförening till landshövding Mats Svegfors för att få hjälp att bevara sin kafé-verksamhet.

Bakgrunden är att Strömsholms Kanal AB har fått EU-medel för att bygga en ny servering på Skantzen-området, och den riskerar att konkurrera ut hembygds-föreningens kafé.

Men bolagets EU-ansökan är inte fullständig; där finns varken konsekvensanalys eller kostnadskalkyl, anser hembygdsföreningen, som nu vill att landshövding Mats Svegfors tittar på ärendet.

Hotet mot hembygdsföreningens kafé har engagerat många. 1 700 namnunderskrifter har samlats in till stöd för att föreningen ska få fortsätta att bedriva sin ideella servering.

Hembygdsföreningen bedriver kafé- och barnverksamhet på Skantzen tolv veckor om året, och vill kunna fortsätta bedriva sin verksamhet som den ser ut idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".