Lögarängen blir äventyrsbad

Snart kan Västerås få komma med i samma äventyrliga klubb som bland andra Sala, Uppsala, Örebro och Eskilstuna - för nu kan staden vara på väg att få ett äventyrsbad.

Det blir i så fall Lögarängsbadet som blir ett lite vildare bad, medan Kristiansborgsbadet blir ett lugnare bad med hälsoprofil.

Kommunstyrelsen i Västerås har gett tjänstemännen i uppdrag att utreda saken. Anledningen är bland annat att det kostar allt mer att underhålla framför allt Kristiansborgsbadet.

Badet, som byggdes 1961, använder i stort sett samma teknik nu som då, berättar badhuschefen Allan Lundin. Det skulle kosta 45 miljoner kronor enbart att underhålla Kristiansborgsbadet.

Kristiansborgsbadet kostar tillsammans med Lögarängsbadet kommunens skattebetalare 15 miljoner kronor mer än budgeterat varje år.

Det är pengar man kan ha roligare för, tycker den politiska ledningen för Västerås stad.

- Ambitionen är att det inte ska kosta mer med ett lugnare och ett vildare bad i framtiden, än vad två likadana bad kostar i underskott idag, säger teknik- och idrottsförvaltningens chef Rolf van Dalen till P4 Västmanland.

Men det är inte bara en ekonomisk fråga, menar det socialdemokratiska kommunalrådet Ulla Persson:

- Västeråsarna vill ha ett äventyrsbad!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista