Landshövdingen nöjd med Arbogas ministeruppvaktning

Landshövding Mats Svegfors, som följde med den delagation från Arboga som uppvaktade försvarsministern under lördagen, tycker att mötet gick bra. Enligt Svegfors lyssnade ministern intresserat, men visade inte med en min vad hon ansåg...

Uppvaktningen av försvarsminister Leni Björklund ägde rum med anledning av riksdagens försvarsbeslut i höst, då hälften av landets förband ska läggas ner; 1 400 arbetstillfällen i Arboga med anknytning till försvaret hotas.

Landshövding Mats Svegfors anser att delegationen från Arboga gjorde en stark insats vid mötet hos försvarsministern.

- Även om det ju inte finns något militärt förband i Arboga, så är ju försvarsindustrin så utomordentligt stor, och har så stor betydelse för Arboga.

- Det är ju en fjärdedel av arbetstillfällena i Arboga som är hänförliga till försvarsindustrin, och Arboga gjorde, tycker jag, en väldigt väldigt bra redovisning av detta, säger Svegfors till P4 Västmanland.

Leni Björklund visade inte vad hon har för uppfattning om det kommande försvarsbeslutet och dess konsekvenser för Arboga, enligt Svegfors:

- Försvarsministern är en mycket erfaren politiker. Hon har inte varit försvarsminister jättelänge, men hon är en mycket, mycket kompetent person -  och i det ingår att hon inte med minspel eller så, vid det här tillfället, visar sin reaktion.

Arboga är en av totalt 13 orter på olika håll i landet som uppvaktat Leni Björklund under helgen, men landshövdingen säger till P4 Västmanland att han ändå tror att Arboga-delegationens besök kan komma att påverka vilka beslut som tas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista