Dramatik kring kulturhus i Skinnskatteberg

Det kommer att bli dramatik på kommunfullmäktiges möte i Skinnskatteberg under måndagen, när man ska fatta det slutliga beslutet om att bygga ett nytt hus till musikskolan, det så kallade Kulturhuset. Socialdemokraterna är oeniga inbördes.

Turerna kring Kulturhuset i Skinnskatteberg verkar aldrig ta slut.

De lokaler som går under namnet ”Tummen” står tomma sedan länge, utdömda av hälsoskäl. De senaste terminerna har musikskolan arbetat i provisoriska lokaler på flera håll i tätorten.

Samtidigt har diskussionerna pågått om vad man skall ersätta den gamla huset med.

Musikskolans chef föreslog ett rejält nytt hus, med en samlingssal förutom undervisningsrummen.  Andra krafter ville inrymma en turistbyrå och kafé i samma hus. Då var placeringen nedanför sporthallen, utmed Köpingsvägen.

Andra ville riva ”Tummen” och bygga nytt där uppe bakom Centralskolans huvudbyggnad.

I våras togs beslutet att man skulle få bygga en fastighet på 500 kvadratmeter, med en form av samlingssal för teater och annat. 7,2 miljoner kronor skulle det hela få kosta.

Vid ett extra sammanträde med kommunstyrelsen efter sommaruppehållet enades man om att bygga på den s k Lndbergska tomten, nedanför skolan. M

Men när socialdemokraterna höll gruppmöte, för att förbereda sammanträdet med kommunfullmäktige på måndag, då protesterade flera partimedlemmar.

De ansåg - trots att de var med vid kommunstyrelsens eniga sammanträde - att huset borde byggas på ”Tumme-tomten”.

Dessutom har Barn- och utbildningsnämndens ordförande Roland Winkel skrivit till fullmäktiges ledamöter och ifrågasatt lämpligheten att ta beslutet nu.

Ett dramatiskt fullmäktigemöte kan det med andra ord bli, om inte socialdemokraterna - som har egen majoritet - kan enas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".