''Björnö-avverkning ett måste''

Västerås flygplats måste troligen att söka förlängd dispens från Luftfartsinspektionen för att kunna fortsätta sin verksamhet efter sista april i år. Detta efter det att Luftfartsinspektionen har krävt högre säkerhet från och med sista april, men troligen kommer flygplatsen inte hinna med.
Luftfartsinspektionen har krävt att ett större område än idag runt flygplanens inflygningsstråk ska vara fritt från hinder. Flygplatsen vill därför avverka träd på Björnön, vilket gett upphov till mycket debatt. Men frågan är inte löst. Det är än så länge inte klart om man får avverka; länsstyrelsen har ännu inte tagit ställnig i frågan. Egentligen måste frågan vara löst senast den sista april, annars kan Luftfartsinspektionen komma att dra in flygplatsens drifttillstånd, så att man måste stänga. Idag har flygplatsen dispens från Luftfartsinspektionens krav, och troligen måste man nu ansöka om förlängd dispens fram till dess att beslut tagits om en eventuell avverkning på Björnön. Enligt Mikael Nilsson är flygplatsen tvungen att avverka för att överleva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista