Heby lockar husköpare

I Västmanland har priserna på villor ökat mest i Heby.
Heby med sitt läge mot Uppsala och Stockholm är attraktivt.

P4 Västmanlands granskning av villapriserna i länet visar att priserna på villor ökat i alla kommuner men att ökningen varit störst i Heby kommun.

Priset på en villa är i genomsnitt 15 procent högre i dag än för ett drygt år sedan, men fortfarande är det billigt säger mäklaren Rolf Larsson från Östervåla. Han säljer i genomsnitt tre fastigheter i veckan och kunder är storstadsbor som i dag bor och arbetar i Uppsala eller i storstockholmsområdet.

Man flyttar ut och skräms inte av priserna, säger Rolf Larsson. Dessutom är oftast avståndet sådant att de kan arbeta kvar och pendla från sitt nya hem.

Många köpare begär också innan de slår till att få veta hur den kommunala servicen fungerar, om det är nära till skolan, hur dagissituationen är och om det finns någon vårdcentral.

En och annan backar när deras önskemål om service inte går att tillfredsställa, säger Rolf Larsson, men ishallen i Östervåla och simhallen i Heby har fått många att slå till och köpa villan eller hästgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista