VSK Fotboll skuldfri

Västerås SK Fotboll har äntligen kommit på rätt ekonomisk köl, efter att ha varit ytterst nära en konkurs. ''Vi har framför allt varit mer kostnadsmedvetna än tidigare och hållit ner kostnaderna på spelar- och ledarsidan och på kanslisidan och jobbat hårt på marknadsföringssidan och lyckats få upp sponsorintäkterna'', säger VSK Fotbolls styrelseordförande Birger Jonsson.
Det var sommaren 2000 som det såg riktigt mörkt ut för VSK Fotboll. Klubben hade 7,2 miljoner i skulder och fansen gick i ren desperation ut och skramlade med insamlingsbössor på stan, men mot alla odds har nu alltså VSK Fotboll lyckats klara sin ekonomi, trots att man alltså var ytterst nära en konkurs. Att man nu fått ordning på ekonomin betyder att man kan börja spela med 20 spelare igen, och inte 16 som förut, vilket gör att laget blir mindre känsligt för skador, men vis av skadan kommer nu VSK Fotboll att mätta mun efter matsäcken i fortsättningen: ''Nu är klubben skuldfri och skuldsanerad och nu jobbar vi bara med intäkter som vi får in. Vi kommer inte att ta några lån eller några krediter utan huvudsakligen jobba med pengar ut och pengar in'', säger Birger Jonsson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista