Satsning i Hedströmsdalen utvidgas

Det kan bli en fortsättning på projektet Hedströmsdalen, som gått ut på att skapa nya arbetstillfällen, och att marknadsföra Hedstömsdalen. Det kommer att utvidgas och kallas ”Framtidstro och Tillväxt i Köpingsbygden”, i alla fall om de ansvariga får som de vill.

- Det handlar om att lyfta fram landsbygdsfrågor, kanske kompletteringsföretag för lantbrukare. Till exempel har vi ideer kring kvinnliga företagare, kvinnlig farmartjänst kan vara en idé. Det säger Marie Bodin, projektansvarig.

Köpings kommun, som är huvudansvarig, söker nu finansieringshjälp från EU mål2 norra med en komma tre miljoner. Men även om det skulle bli avslag, så kommer man att jobba vidare.

- Då får vi i så fall tänka om, men jag hoppas att vi får pengarna. EU-pengar ser vi som en bra resurs för att starta upp nånting, men sen ska det ska fortsätta även när pengarna är slut, säger Marie Bodin.

Bakom projektet står, förutom Köpings kommun, Skinnskattebergs kommun, Mälardalens högskola, Westmannaturism, ALMI, samt flera aktörer från köpingsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista