Brunvita turistskyltar snart på plats

Närmare tjugo kända platser i Västmanland som ofta besöks av turister kan komma att få EU:s brunvita turistskyltar. Det är efter ett årslångt arbete av Westmannaturism och Vägverket som förslagen på mål är ute på en remissrunda till samtliga kommuner i länet. Norberg är enda kommun som inte har något mål med.

En kommun är helt utan besöksvärda mål, enligt Vägverkets sätt att se det. Det är Norberg som inte fått igenom sin önskan att få klassa en slinga genom tätorten som turistväg. Efter vägen som skulle gå genom centrum där Elsa Anderssons kafé och Abrahamsgården ligger skulle den också passera Nya Lapphyttan, Karlberg och Mimerlaven. Länets turistchef Tapio Hovebro är överraskad över att vägverket lyft undan Norberg, men han hoppas att det går att övertyga Vägverket om lämpligheten att säga ja till ansökan.

I övrigt är det Sala Silvergruva, Sätra Brunn bruksmiljön i Karmansbo, Anundshög och Wallby friluftsmuseum i Västerås, Ebba Brahes lusthus i Skinnskatteberg, Galleri Astley, Strömsholm och Stömsholms slott, kalklinbanan i Köping, Hjälmare docka, Oljeön i Ängelsberg, Engelsbergs bruk, Färnebofjärdens nationalpark och Tidövägen som blir turistväg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista