Ryanair svarar på facklig kritik

Nu kommenterar ledningen för lågprisbolaget Ryanair fackförbundet HTF:s kampanj mot dåliga arbetsvillkor - men bara genom en skriftlig kommuniké.

Idag möttes lågprisbolaget Ryanairs passagerare av en facklig kampanj i protest mot personalens dåliga arbetsvillkor.

Bland annat på Västerås flygplats delade fackförbundet HTF ut spypåsar med text på till resenärerna.

Enligt HTF är villkoren för Ryanairs personal dåliga; tolv timmars arbetsdag sex dagar i veckan och bara 20 semesterdagar per år. Dessutom får man ha högst fyra sjukdagar per år för att inte hotas av uppsägning.

Nu kommenterar ledningen för Ryanair kampanjen, men bara genom en skriftlig kommuniké:

”Ryanairs löner och arbetsförhållanden håller europeisk standard. Ryanair verkar i enlighet med Europé Joint Aviation Regulations, JAR. JAR reglerar allt från arbetstider till säkerhetsaspekter. Ryanair och alla andra europeiska flygbolag följer JAR:s regler.

HTF har misslyckats i att skydda jobb och anställnings-förhållanden för de 4 000 som sagts upp från SAS den senaste tiden. De skulle göra mer nytta för sina medlemmar om de drev en kampanj för Ryanairs lönenivåer, anställnings-trygghet, möjlighet till befordran och branschledande optionsavtal för anställda.”

- Vi tycker att det räcker så, säger Lotta Lindquist-Brosjö, Ryanairs Nordenchef, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista